onsdag den 9. september 2015

Den perfekte bagte kartoffel

"Hov.. det vidste jeg ikke" 

Kender du det der med, at man altid har bagt kartofler ved at skære et ordentligt kryds midt i kartoflen, pakke den ind i sølvpapir og derefter bage den i en lille times tid...?
Ja.. Det er åbenbart forkert! I følge Claus Holm (som vi jo alle kender), skal man:

Den perfekte måde at bage kartofler på:
  1. Skyld og tør dine bagekartofler
  2. Læg kartoflerne i et ildfast fad på en bund af salt 
  3. Bag dem midt i ovnen på 180 grader varmluft 
  4. Kartoflerne bages i ca 40 minutter (kommer an på størrelsen)
  5. Også EFTER bagning skæres et kryds i kartoflen 
  6. Tryk den sammen på siderne og kom fyld i 
Her ligger kartoflerne på deres saltbund

    Bum, bum.. Sådan gør man åbenbart det. Ja, det er også meget fint, men en bagtkartoffel er egentlig lidt kedelig i sig selv, så derfor skal have en omgang lækkert fyld. Her får du min version:


DU SKAL BRUGE

4 spsk Creme fraiche 9%
2 spsk Purløg
2 spsk revet ost (fx chedder) (kan undlades)
Salt 
200 g bacontern (Tulip har sådan en fx)

Tilbehør
Blandet salat efter egen smag (fx rucola, gulerod, agurk, peberfrugt, evt feta eller anden ost)



Fremgangsmåde
  1. Bag din kartoffel ligesom Claus Holm siger

  2. Imens kartoflen bager, tørsteges bacon til den er sprød

  3. Bland creme fraiche med purløg, revet ost og smag til med salt 

  4. Kom creme fraiche i din nybagte kartofel 

  5. Drys bacon oven på 

  6. Lav en lækker salat og fordel det rundt om og i kartoflen. 



Konklusion
Det kan tyde på, at Claus Holm enten har brugt nogle ufattelige små bagekartofler, eller også underdriver han i den grad tiden det tager at bage sådan en fætter. Jeg bagte ihvertfald mine (også pænt store) bagekartofler i 1,5 time, før jeg synes, at de var møre nok. Men igen det afhænger jo af størrelsen. Dog skal det påpeges, at de smager voldsomt godt, og fyldet kan man heller ikke brokke sig over. Mums siger jeg bare!