tirsdag den 19. maj 2015

Grønne tarteletter

"Når det grønne møder det hvide" 

I denne omgang får du en opskrift på en sommerlig tartelet med et grønt pift. Den er fyldt med ærter, grønne asparges og persille, som giver den hvide tartelet "sovs" en lækker grøn farve og får retten til at se helt sund ud. Sunde bliver tarteletter nu aldrig helt, men det hjælper godt på det, når der kommes flere grøntsager i. Her kommer den.



DU SKAL BRUGE 

Se opskriften på en basis tartelet på dette link. Her er en beskrivelse af, hvordan du koger kyllingekødet.

Sovs
5 dl grøntsagsboullion
50 g smør
3 spsk hvedemel
1 tsk salt

Fyld
Ca. 350 g kogt kyllingekød i mundrette stykker
1 håndfuld bælgede ærter (gerne dybfrost)
1 dusk hakket persille
1 lille bundt grønne asparges (ca. 12 stk)



Fremgangsmåde

  1. Smelt smøret i en gryde og rør mel heri 

  2. Tilsæt grøntsagsboullion lidt efter lidt til sovsen tykner 

  3. Knæk det nederste stykke af dine asparges og skær dem ud i små stykker 

  4. Kom aspargesstykker og ærter i en gryde med kogende vand i ca. 2 minutter 

  5. Hæld vandet fra dine asparges og ærter gennem en sigte 

  6. Kom ærter, hakket persille og aspargesstykker i sovsen sammen med kyllingestykkerne

  7. Rør rundt til det hele er blandet og varmet godt igennem 

  8. Smag til med salt 

  9. Server i varme tarteletskaller 

Konklusion
Det er super lækkert at give tarteletter en grønlig kulør og samtidig en ekstra smagsoplevelse. Så længe du kan lave din basis sovs, så kan du faktisk eksperimentere med mange forskellige former for fyld. Det er kun fantasien, der sætter grænser (og nok også smagsløgene og budgettet). Prøv dig frem, og hvis fx ikke kan lide persille eller ærter, så find på noget andet eller undlad det.