tirsdag den 10. februar 2015

Linser med laksefyld

"Fræk fingermad" 

Denne opskrift er virkelig god! Fordi du kan sammensætte den med det fyld, du bedst kan lide. Hvis du er mest til kagecreme og flødeskum kan du bruge opskriften til lave søde sager ud af, eller så kan du gå i den anden retning og fylde den med majs, feta, broccoli, tomatsalsa eller andet lækkert. Det er simpelthen kun fantasien der sætter grænser. Du skal bare være sikker på, at dit fyld ikke er for vådt, for jeg er ret sikker på, at linsebunden vil suge en masse af væsken og blive en smule blød og kedelig. Jeg har lavet linser med laksefyld, og du får dem lige her:



DU SKAL BRUGE 

300 g hvedemel
200 g blødt smør
1 æg

Fyld
100 g flødeost (jeg brugte med hvidløgssmag)
0,5 dl mælk
2 æg
100 g finthakket laks


Fremgangsmåde - 24 stk 

  1. Fordel smørstykker i melet og tilsæt ægget

  2. Ælt det hele godt og hurtigt sammen til dejen er ensartet

  3. Lad dejen stå på køkkenbordet of hvile et øjeblik 

  4. Imens finder du 24 linseforme frem og smører dem med fedtstof 

  5. Del dejen i 24 stykker  

  6. Form hvert dejstykke til en cirkel med fingerne og pres det ned i de smurte forme, så det kommer hele vejen rundt i kanterne 

  7. Kom formene på en bageplade 

  8. Fordel laksstykkerne i bunden af de 24 linser 

  9. Bland æg, smøreost og mælk godt sammen og hæld ca 1,5 spsk over hver linse  

  10. Bag dem ved 180 grader i varmluftsovn (200 i alm. ovn) i 15-20 minutter 

  11. Efter bagningen tages linserne hurtigt ud af formen, imens de stadig er varme og lad dem køle af på en bagerist 





Konklusion
Det kan godt være, at der indgår den lækre sunde laks i denne opskrift, men sunde kan man vist ikke kalde disse linser. Der er en del smør og flødeost indblandet.. Men ja, det skal man ikke altid tænke så meget over og især ikke, når de skal serveres til en lille fødselsdagsfest. Netop sådan en dag er lavet til at spise usundt. Og smør og flødeost er jo altid godt for smagsløgene, så derfor smager linserne super dejligt, og de kan også sagtens bruges som en snack i madpakken eller på skovturen.