torsdag den 17. april 2014

Raw gulerods/daim kage

"En af mine yndlingskager, som laves helt uden besvær!"

Denne kage er helt speciel, da er en blanding mellem en underlig cheesecake, en gulerodssalat og en crumblebund. Ligemeget hvor underligt det end lyder, så smager denne kage viiirkelig godt, og det er helt klart en af mine favoritter.
Den skal ikke bages, men i stedet for en tur i køleskabet. Den smager rigtigt godt, hvis den får lov til at stå i køleskabet natten over, men for de utålmodige kan den også spises på dagen (efter 3-4 timer i køleskabet). Her får du beskrivelsen:



DU SKAL BRUGE - til 25 cm tærtefad 

150 g kammerjunkere
56 g daim (en dobbel daim)
1 håndfuld mandler
3 dl 2% græsk yoghurt
1 spsk flormelis
1 tsk vaniljesukker
2 1/2 dl piskefløde
3-4 gulerødder
1 bakke blåbær (til pynt)



Fremgangsmåde

  1. Daim, mandler og kammerjunkere knuses 

  2. Kom blandingen i et tærtefad på 25 cm og hold lidt daim tilbage til pynt

  3. Den græske yoghurt blandes med flormelis og vaniljesukker. Smag det gerne til, hvis det evt skal være lidt sødere

  4. Piskefløden piskes til flødeskum og vendes i yoghurten 

  5. Fordel yoghurtblandingen ovenpå det tørre i tærtefadet med en dejskraber 

  6. Gulerødderne rengøres og rives 

  7. Fordel revet gulerod ovenpå yoghurten 

  8. Drys det resterende daim og pynt med blåbær 

Kages topping. Yoghurtcreme, revet gulerødder, daimstykker og blåbær 

Konklusion
Jeg eeeeeelsker denne kage. Den har både en blød konsistens, en knasende bund og en sjov overraskende smag af gulerødder og blåbær. Mums siger jeg bare! Prøv den af og du vil ikke fortryde det! MEN! Hvis du laver kagen dagen inden, må du først komme gulerødderne på dagen efter.


Raw kage klar til gulerodsfyld og blåbærpynt