søndag den 2. marts 2014

Daimcookies

"En lækker lille sag med karamelsmag"

Jeg surfer ofte rundt på nettet og leder efter en opskrift på cookies, som ikke indeholder brun farin, da jeg altid bruger omkring 50-100 g i en kageopskrift, og efterfølgende bliver det sidste ikke brugt, også ender det med, at det bliver så hårdt som sten og til sidst bliver smidt ud. Og der er simpelthen ikke noget værre end madspild! Så derfor opfandt jeg denne meget nemme opskrift på cookies, og hvis du hellere vil have chokoladeknapper, m&m's eller noget andet lækkert i dine cookies i stedet for daim, så kan du jo bare gøre det. 



Lækre og sprøde småkager med daimsmag 

DU SKAL BRUGE
175 g hvedemel
100 g havregryn
1 tsk vaniljesukker
85 g sukker
100 g daim (hakket i stykker eller daimkugler)
150 g smør 
1 æg 
Salft fra 1/2 appelsin 

Fremgangsmåde 
  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål inklusiv daimstykkerne 
  2. Ælt smør stykker ind i det, til det er smulret dej 
  3. Samel dejen med ægget og appelsinsaften 
  4. Rul dejen til en kugle og sæt den i køleskabet i ca 30 minutter 
  5. Efter afkøling rulles dejen til en masse små kugler, som du trykker flad, så den får en fin "cookieform" (se billede)
  6. Du kan sagtens sætte dine cookies tæt sammen på bagepladen, da de ikke flyder specielt meget ud 
  7. Bag dine kager ved 200 grader i 8-10 minutter
  8. Lad dem køle af inden servering og spis dem med et glas koldt mælk til eller del dem, men nogen du holder af 
Konklusion
ADVARSEL! Disse cookies gør dig afhængig! Tro mig, du vil ikke opdage, hvad der er sket, før din småkagedåse er helt tom. Pas på derude. Derudover vil jeg lige tilføje, at de holder sig bedst (hvis de ikke bliver spist inden), hvis du opbevarer dem i en lufttæt beholder.