lørdag den 30. maj 2015

Grøntsager i butterdej

"Så nemt kan det være"

Ind imellem er okay at lave noget lidt nemt og hurtigt til aftensmad. Her er et bud på dette, hvor du let og elegant kan slippe uden om, at lave det helt store tilbehør til et stykke kyllingebryst, en grøn salat eller noget helt tredje. Prøv denne her:

DU SKAL BRUGE

Et par plader frossen butterdej
1 bund asparges/1-2 gulerødder/rødbeder eller andet
1 æg
1 drys sesamfrø



Fremgangsmåde

  1. Optø butterdejen som det anvises på pakken 

  2. Skræl gulerødder og skær dem i tynde stave

  3. - eller skyld dine asparges og knæk det nederste stykke af

  4. Skær strimpler af butterdejen ud fra den lange side 

  5. Sno dem rundt om gulerod eller asparges

  6. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir

  7. Pensel med æg og drys med sesam 

  8. Bag dem i 15-20 minutter ved 200 grader til butterdejen er lysebrun 



Konklusion
Alt smager jo dejligt med butterdej, og derfor er dette tilbehør ikke en undtagelse. Du kan lege lidt med forskellige former for grøntsager, og jeg er sikker på, at både squash og blegselleri ville smage godt med en frakke af butterdej rundt om sig.