onsdag den 27. november 2013

Butternut squash/tomat suppe

"Butternut squash.. Ja, det lyder sjovt, og den ser også sjov ud" 

En butternut squash har virkelig intet med smør, nødder eller en squash at gøre. Det er en græskarsort, så vidt jeg ved, så hvis du ikke lige kan skaffe en (selvom det gerne skulle være super nemt!), så kan et andet græskar også bruges.

Suppe med butternut squash, tomat og porre


DU SKAL BRUGE


1 lille eller 1/2 stor butternut squash
1 løg
1 fed hvidløg
2 porrer
1 dåse hakket tomater med basilikum
5 dl vand
1 bouillonterning med grønsagssmag
1 stavblender

Fremgangsmåde


  1. Start med at skrælle din butternut squash med en skarp kniv eller en tyndskræller og skær den i stave 

  2. Kom stavene op i en gryde sammen med vand og kog det, til de er møre

  3. Imens det koger lystigt, rengøres porrerne og skæres i skiver, og løgene hakkes 

  4. Når butternut squash'en er blevet mør, hældes vandet fra, og stavene lægges til side 

  5. I samme gryde kommes olie i sammen med løgene 

  6. Stivs løgene i få minutter og kom så 3/4 af porrerne i og dem svits også i få minutter

  7. Kom de hakkede tomater i gryden sammen med 3 dl vand og lad det koge sammen

  8. Efterfølgende tilsættes din butternut squash 

  9. Ta gryden af varmen og blend suppen til den er glat og fin 

  10. Sæt gryden tilbage på komfuret, tilføj de resterende porrer og de sidste 2 dl vand

  11. Lad det koge i 15 minutter 

  12. Server suppen med groft brød. Velbekomme! 
Konklusion 
Suppen er overordentlig god! Jeg er fuldstændig forelsket i den, også var det endda bare et forsøg. Jubii, det er SÅ fedt, når sådan nogle lykkes. Suppen er dejlig cremet, også er det helt uden at bruge fløde! Dog vil jeg næste gang blende suppen i en almindelig blender i stedet for, da jeg synes, det tog lidt lang tid med stavblenderen, men til gengæld er sådan en nemmere at gøre ren igen.