fredag den 25. oktober 2013

Fisksuppe på budget

"En fisk om dagen giver mindre fedt på bagen...(?)"

Øhm ja, ligemeget hvordan det bør udtrykkes, så bør man viiirkelig huske at spise fisk; ikke kun fordi det smager møg lækkert, men også fordi det indeholder en masse vigtige vitaminer og fedtstoffer.
Dog er fisk ikke den billigste madvarer, men heldigvis findes der mange fiskefileter på frost, som sagtens kan bruges i denne suppe. Jeg købte selv nogle billige fiskefileter i Netto til 45 kr., hvor jeg fik omkring 600 gram i en pose, så der skulle nok blive til en omgang suppe en anden gang.
Denne suppe er utrolig nem at lave. Jeg formåede selv at fremstille den med både influenza og feber, så det skulle ikke være et problem. Her kommer den så:



Fiskesuppe m. ingefær og chili 

DU SKAL BRUGE

1 løg
2 fed hvidløg
3 gulerødder
½ peberfrugt
1 grøn chili
1 spsk frisk revet ingefær
85 g nudler (passer med de små pakker)
300 g hvid fisk
1 ½ liter vand
2 grønsagsbouillonterninger  
200 g babyspinat
Salt og peber

Fremgangsmåde 
  1. Snit grønsagerne i grove stykker (undtagen babyspinaten) 

  2. Skær den optøet fisk i mundrette stykker 

  3. Smid grønsagerne i en varm gryde med fedtstof og steg et par minutter

  4. Tilføj vand, bouillonterninger og nudler 

  5. Når vandet koger kommes fisken i

  6. Det tager omkring 5-10 minutter for fisken at blive klar (kommer an på størrelse af dine stykker). Så ta' et stykke fisk op, skær det igennem og tjek om det ser færdig ud. 

  7. Når fisken er klar kommes babyspinaten ned i suppen og damper med. Det skal kun have et øjeblik.

  8. Smag til med salt og peber og server!   

Konklusion
Fiskesuppen var som sagt utrolig nem at lave, det tager knap en halv time, også smager den samtidig dejligt især med et stykke groft brød til. Du kan faktisk helt selv bestemme, hvilke grønsager du ønsker at komme i din suppe. Hvis du ikke er så meget til peberfrugt så skrift den ud med forårsløg eller en anden skøn grønsag. Mulighederne er uendelige. Bare kom i gang.