tirsdag den 8. oktober 2013

Koldhævede grovboller

"Lav lækkert brød uden at skulle ælte dejen" 

En koldhævet dej er smart, når man lever på et studiebudget, da der skal bruges mindre af hver ingrediens, og derfor er det muligt at spare penge eller at lave dobbelt så meget. Det tager godt nok lidt længere tid at lave disse boller, da dejen skal stå natten over i køleskabet, men til gengæld er det et super nemt forarbejde.



Koldhævede grovboller med Ølandshvede og maltmel

DU SKAL BRUGE

25 g gær
6 dl vand
1 tsk honning
1 tsk salt
1 dl hørfrø
1 dl hvedekerner (eller andre kerner)
2 spsk maltmel (kan undlades)
Ca 500 gram mel (jeg brugte ølandshvede, grahamsmel og fuldkornshvedemel)


  1. Oplæs gær i vandet og tilføj honning og salt
  2. Alle kerner blandes i
  3. Melet blandes også i. Dejen skal være meget våd.
  4. Drys mel ovenpå dejen og sæt den i køleskabet tildækket (bedst med låg) i 8-12 timer
Tik, tok, tik, tok.. diiiiing (de 8 timer er nu gået)

  1. En plade uden bagepapir sættes i ovnen og varmes op sammen med ovnen på 220 grader
  2. Dejen fordeles på bagepapir med to skeer (den er meget våd!) og pensles med mælk
    1. Tip: dyp skeen i vand, så slipper dejen lettere
  3. Hurtigt kommes papiret over på den VARME plade og sættes i ovnen
  4. Giv dem 15-20 minutter og wupti så er der boller!