onsdag den 12. marts 2014

Snack vol. 2: Paleomuffins med bær

"Lidt stenaldermand er man vel altid"

Her har vi endnu en lækker forelæsningssnack, som er let at lave og giver dig et hurtigt energikick, når du sidder og falder lidt hen til en undervisningsgang. Samtidig har disse muffins en skøn og frisk smag, også er de endda sunde. Du får simpelthen ikke en bedre blanding.

Sunde og friske paleomuffins med hindbær og blåbær 




DU SKAL BRUGE - til 9 stk. 

2 modne bananer
2 æg
1,5 dl havregryn (lidt mindre paleo-agtigt)
1/2 dl kokosmel
2 spsk fuldkornshvedemel (ja okay, det er en moderne stenaldermand)
1 tsk bagepulver (det havde man helt sikkert i stenalderen!)
1/2 dl hakket mandler eller chokolade med en kakaoprocent på over 70%
1 dl frosne hindbær
1 dl frosne blåbær

Fremgangsmåde 
  1. Tænd din ovn på 200 grader 

  2. Kom bananer og æg i en mini hakker/blender og blendt det godt sammen til det ligner en form for pandekagedej 

  3. Kom blandingen op i en skål med havregryn, kokosmel, fuldkornsmel og bagepulver

  4. Tilsæt mander eller chokolade og bærerne og bland det forsigtigt sammen med en dejskraber

  5. Sæt 9 muffinsforme klar (gerne silikone) og fyld dem næsten helt op

  6. Bag dem i 15-20 minutter og tjek om om de er klar ved at prikke i dem med en kødnål, skarp kniv, strikkepind eller lignende

  7. Lad dem afkøle på en rist og spis dem lune eller gem dem til din undervisningssnack 


Konklusion
Jeg bliver ihvertfald glad hver gang, jeg har disse små paleobasser med i madpakken, og jeg synes (som sagt), at de giver et super skønt energikick, og at de smager rigtig dejligt. De har en lækker blød konsistens, og du snyder dine smagsløg fuldstændig, netop fordi de ikke smager af kedelige havrekiks, men faktisk smager sødt uden at være det på en sukker-agtig måde. Velbekomme.