tirsdag den 29. oktober 2013

Bagte rødbeder m. timian & hvidløg

"Rødbeder..? Er det ikke noget, som man køber på glas?"

Nææææh, ikke længere. I dag spiser danskere rødbeder i både salater, supper, sammenkogte retter, brød og ja meget andet. Og endnu bedre er, at de er knald billige! Du kan købe omkring 1 kilo rødbeder i Netto til 5 kr. Jamen altså, hvem sagde, at det skulle være svært at lave billig mad?
Her er min utrolig nemme opskrift på en omgang lækre bagte rødbeder. Jeg har ikke sat nogle specifikke mål på ingredienserne, for så kan du selv få lov til at bestemme, hvor mange rødbeder du har lyst til. De smager dejligt og mætter også en hel del.

Bagte rødbeder med timian og hvidløg 


DU SKAL BRUGE

Rødbeder
Rapsolie
Tørret timian
Hvidløgsfed
Limesaft

Ekstra
Hakket persille



Fremgangsmåde 
  1. Sæt din ovn på 200 grader

  2. Skræl rødbederne og skær dem i grove stykker (pas på, de faver voldsomt meget!)

  3. Smid stykkerne i en frysepose

  4. Kom olie, timian, hvidløg og limesaft ned til rødbederne og ryst posen, så det hele blandes sammen

  5. Alle stykkerne kommes på en bageplade med bagepapir og sættes i ovnen 

  6. Bag dem i 20-30 minutter til de er møre (kommer an på størrelsen på dine stykker) 

  7. Tag rødbederne ud og drys med hakket persille. Server! 

Konklusion 
Utrolig nem og hurtig ret, som er et lækkert tilbehør til et stykke kød, som en del af en salat eller til noget helt tredje. Jeg spiste mine bagte rødbeder sammen med et stykke paneret fisk og groft brød, og det mættede rigtig dejligt og smagte lige sådan.