tirsdag den 14. oktober 2014

Soy4you "kødfars" (frikadeller)

"Første forsøg"

Her får du en nem trin for trin guide til, hvordan du bruger Soy4you i en frikadellefars. Jeg har taget en masse billeder af processen, så du kan følge med undervejs og se, om din frikadellefars ligner min.



DU SKAL BRUGE

125 g lys Soy4yoy
5 dl vand (evt med bouillon)
1 gulerod i små tern (kan undlades)
3 forårsløg i små tern (kan udskiftes med alm. løg)
1 presset hvidløg
3 æg
1 spsk hvedemel
Salt og peber
1 spsk peberblanding
1 spsk chiliflager



Fremgangsmåde 

Trin 1:
Åben Soy4you posen og hæld indholdet op i en skål




Trin 2:
Kog 5 dl vand, hæld det i en skål og opløs 1 grøntsagsbouillonterning deri ELLER brug almindeligt vand (ikke kogende) uden bouillon. Bouillonterningen er bare med til at give smag.



Trin 3: 
Hæld vandet i skålen med Soy4you og lad det trække i 3-5 minutter





Trin 4: 
Klargør ønskede grøntsager til Soya-frikadellerne. Skræl dem og skær dem ud i meget små tern.



Trin 5:
Bland opblødt Soy4you med grøntsager, 3 æg, 1 spsk hvedemel og salt og peber (tilsæt evt. ekstra krydderier efter egen smag - her chili og peberblanding) og rør rundt



Trin 6:
Form en Soy4you frikadelle i hånden eller med en ske. Klem det meste væde fra og kom den på en varm pande med fedtstof




Trin 7:
Steg frikadellerne i 3-4 minutter på hver side og vend dem forsigtigt



Trin 8:
Efter stegningen er du færdig og har lækre og sprøde frikadeller helt uden kød



Konklusion
Frikadellerne har en utrolig overbevisende smag. Jeg tror selv ikke din bedstemor, som sikkert har lavet frikadeller i massere år, vil kunne smage forskel. Jeg er virkelig imponeret over hvor lidt forskel, der er fra en almindelig kød-frikadelle til denne soyafrikadelle.
Når det er sagt, skal man nok øve sig lidt på stegningen, da mine frikadeller gerne ville gå lidt i stykker undervejs.
HUSK få klemt det meste væde fra, inden du kommer frikadellen på panden. Det var vist der, den gik lidt galt for mig.