tirsdag den 19. november 2013

Grøn grønsagssuppe

"Kolde aftner kalder på lækre supper" 

Igår havde jeg besøg af to søde veninder, hvor jeg hurtigt skulle bikse noget sammen ud fra, hvad jeg havde i køleskabet. Dette kan nogle gange være en udfordring og blive til noget værre noget, men i denne omgang blev det super lækkert. Pigerne var rigtig søde og hjalp både med madlavningen og opvasken, så det var jo ingen sag at lave grønsagssuppe.

Grøn grønsagssuppe fyldt med vitaminer til de kolde dage



DU SKAL BRUGE

1 løg
2 fed hvidløg
1 bagekartoffel
3 gulerødder
3 porrer (koster 6 kr. i Kiwi)
1 broccolihoved
2 grønsagsbouillon terninger
1,5 liter vand
1/4 liter Karoline madlavningsfløde
Salt og peber
Tørret timian

Fremgangsmåde 
  1. Rens og skyl alle grønsagerne 

  2. Skræl kartoffel og gulerødder og skær det i terninger af 1x1 cm

  3. Pil løg og hvidløg og hak det 

  4. Varm en gryde med fedtstof og kom løgene i 

  5. Når løgene har en klar farve, kommes gulerods- og kartoffelterninger i. Rør rundt og svits det af

  6. Efter få minutter tilføjes vandet sammen med bouillon 

  7. Når gulerødder og kartofel er blevet 'al dente' (tjek med en spids kniv - kartoflen/guleroden skal stadig virke fast) kommes porrer og broccoli i gryden og koger videre

  8. Lad det koge ca 10 minutter, til alle grønsager er møre og skru så ned for varmen 

  9. Hæld grønsagerne og noget af suppen op i en blender og blend det til en mos

  10. Kom grønsagsmosen tilbage i gryden og tilsæt madlavningsfløden og rør rundt 

  11. Smag til med salt, peber og timian og server 

Konklusion
Retten er utrolig nem at lave, også smagte den rigtig dejligt. Pigerne var ihvertfald godt tilfredse, og det er jo det skønne ved at lave mad - at kunne glæde andre. Til suppen spiste vi mine brødmuffins lavet af rugbrødsrester, som jeg lavede i sidste uge.

Stemningsbillede fra tøseaften