fredag den 1. maj 2015

Spinatboller

"Sunde og lækre på den grønne måde" 

Ind imellem har man brug for et godt vitamin boost, og det får man en masse af igennem de grove grøntsager. Der iblandt findes broccoli, grønkål, spinat, rosenkål m.m. Så derfor besluttede jeg mig for at lave disse lækre grønne boller med spinat i. Det er super nemt at gemme en masse gode vitaminer i dit bagværk, som ikke overtager smagen. Du kan også bruge en anden slags grøntsag, hvis du ikke lige har spinat liggende i køleskabet. Her kommer opskriften:





DU SKAL BRUGE

50 g gær
1 dl vand
2 dl mælk
2 spsk skyr (kan undlades eller udskiftes med anden neutral surmælksprodukt)
15 g smør
100 g frisk spinat
3 dl fuldkornshvedemel
7-9 dl hvedemel
1 tsk salt
1 spsk sukker



Fremgangsmåde
  1. Hak spinaten 

  2. Hæld en lille smule kogende vand over det i en skål 

  3. Lad det stå og trække, imens du opløser gæren i vand og mælk 

  4. Pres vandet ud af spinaten og kom det ned til det opløste gær

  5. Tilsæt sukker, smør, fuldkornshvedemel og salt

  6. Tilsæt 1 dl hvedemel af gangen og rør godt rundt (7 dl i alt)

  7. Når du ikke længere kan røre dejen rundt, kommes den ud på bordet, hvor du ælter den godt i ca. 5 minutter og tilsætter lidt mel løbende (1-2 dl max)

  8. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time 

  9. Form 10 boller og lad dem efterhæve i 20-30 minutter 

  10. Bag dine boller i ca. 15-20 minutter 




Konklusion
Mine spinatboller blev så kæmpe store, at vi har tænkt os at bruge dem som burgerboller til vores kyllingeburgere i aften. Det ser vi rigtig meget frem til! Men bollerne er super lækre og grove, så du får en masse skønne vitaminer på én gang, også smager det endda godt. Det kan man jo ikke klage over.