søndag den 28. september 2014

Madpakkesnegle med gulerodsfyld

"En ny form for pizzasnegle med grønssagsfyld" 

Jeg skulle finde på et nyt alternativ til madpakken. Det er sidst på måneden, og jeg havde køleskabet fyldt med gulerødder, derfor tænkte jeg i vegetariske og billige baner. Så jeg lavede "pizzasnegle" med gulerodsfyld i stedet for skinke eller andet kødfyld. Det er vanvittigt billigt at lave fyld med grønsager, fordi det fylder så meget. Denne opskrift indeholder kun 4 gulerødder, og det var nok!

Vegatariske madpakkesnegle - 15 stk 



DU SKAL BRUGE 

2 dl lillefingervarm vand
25 g gær
1 tsk salt
2 tsk sukker
1/2 dl rapsolie
2 spsk neutral skyr eller yoghurt
150 g fuldkornshvedemel
Hvedemel til det passer

Fyld
3-4 gulerødder (ca 300 g)
1 tsk timian (eller andet krydderi)
Salt og peber

Topping 
Revet ost (kan undlades)

Fremgangsmåde - dejen 

  1. Oplæs gæren i vandet og tilsæt alt undtagen hvedemelet 

  2. Rør godt rundt og tilsæt hvedemel lidt af gangen til dejen bliver sammenhængende 

  3. Ælt dejen sammen på et meldrysset bord i ca. 5 minutter. Den skal stadig være klistret 

  4. Derefter sættes dejen til hævningen i ca 1 time


Fremgangsmåde - gulerodsfyld

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker 

  2. Sæt en gryde med saltet vand over at koge 

  3. Når vandet koger kommes gulerødderne deri og koges møre

  4. Hæld vandet fra og blendt gulerødderne til en mos (med evt lidt vand)

  5. Smag til med timian og salt og peber 


Fremgangsmåde - inden bagning

  1. Rul dejen ud på et mel drysset bord 

  2. Smør gulerodsfyldet fyldet på 

  3. Rul dejen fra den brede side sammen til en roulade  

  4. Skær 15 lige store snegle ud og fordel dem på to bageplader med bagepapir

  5. Top dine snegle med revet ost 

  6. Sneglene bages i en 220 grader varm ovn i 15-20 minutter 


Konklusion 
Sneglene blev super bløde og lækre. Det kan jeg vist takke skyr'en for. Det er vigtigt for et godt og blødt brød at komme noget surmælksprodukt i. Og jeg vil helt sikkert anbefalde, at du kommer noget ost ovenpå, da det netop giver dem en "pizzasnegle-smag/fornemmelse".
Og selvfølgelig kan de fryses!