tirsdag den 16. september 2014

Singlesuppe med rodfrugter

"En suppe, der kan laves i tilpassede portioner" 

Dette er en opskrift på en hurtig omgang suppe, som jeg lavede til mig selv igår aftes. Den er netop super smart, fordi du ikke behøver at lave den i kæmpe portioner, som du aldrig får spist eller bliver træt af i længden. Du kan lave den med en enkelt gulerod og pastinak, hvis du synes. Jeg lavede den med lidt mere, så jeg kunne have til to aftner. Og selvfølgelig kan den også fryses ned, hvis du ikke spiser op. Supper er bare så utrolig nemme og hurtige at lave, og de kan twistes på mange sjove måder. Især i efterårsmånederne har du store muligheder på hylderne i supermarkederne, når det gælder suppetilberedning. Butikkerne er fyldte med spændende rodfrugter, kartoffelsorter, græskar osv. osv. Det er bare med at prøve sig frem.

Hurtig rodfrugssuppe 



DU SKAL BRUGE
1 løg
2 fed hvidløg
3 gulerødder
2 pastinakker
1/2 squash (den havde jeg lige liggende i køleskabet)
1 tsk timian
1 bouillon terning
250 ml madlavningsfløde
Vand
Salt og peber

Redskab
1 stavblender eller alm blender


Fremgangsmåde 

  1. Start med at rengøre og skrælle grønsagerne 

  2. Hak løg og hvidløg fint og svits det af i en gryde med fedtstof i 

  3. Skær rodfrugterne i stykker og kom dem ned i gryden 

  4. Hæld vand på så det dækker 

  5. Smid bouillon terningen ned i og kom låg på

  6. Lad det koge sammen til grønsagerne er møre

  7. Ta gryden af blusset og blend det hele til en ensartet masse

  8. Kom gryden tilbage på blusset og smag den til med timian og salt og peber 

  9. Hæld madlavningsfløden deri, og spæd evt med ekstra vand, hvis suppen virker for tyk 

  10. Nyd suppen med et lækkert stykke brød eller hjemmelavet rugbrødscroutoner



Konklusion
Som nævnt ovenfor, så er suppen rigtig nem at lave, og du kan nuancere den på alle mulige forskellige måder. Du kunne evt tilføje noget tomatpuré, et stykke græskar eller måske kyllingekød eller nudler. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Jeg tilføjede madlavningsfløden for at få den lækker og cremet, men den kan også spises uden. Så den er billig, nem og hurtig, hvilket jo passer perfekt til Bloggens tema.