onsdag den 30. oktober 2013

Cremet efterårssuppe

"Udnyt tilbud og få en masse lækre retter!"

Dagens overskrift hænger sammen med retten, som jeg lagde op på bloggen igår - nemlig mine bagte rødbeder - da det nu er muligt at købe 1,5 kilo rodfrugter i Netto til sølle 10 kr.! Sådan en pose indeholder en stor potion gulerødder, pastinakker og rødbeder. Rødbederne kom i retten igår, og i denne suppe brugte jeg resten af rodfrugterne; så målene passer med sådan en pose.

Cremet suppe med gulerødder og pastinakker 



DU SKAL BRUGE

1 løg
2 fed hvidløg
4-5 gulerødder
4-5 pastinakker
1 bagekartoffel (kan undlades)
1,5 l vand
2 bouillonterninger (grønsagssmag)
250 ml madlavningsfløde
Tørret timian
Slat og peber

Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg 

  2. Kom det i en gryde og lad det stege til løgene bliver gennemsigtige 

  3. Kom gulerødder, pastinakker og kartoffel i gryden 

  4. Lad det stege med i et øjeblik

  5. Tilsæt vand og bouillon 

  6. Lad det koge til grønsagerne er møre

  7. Kom hele molevitten op i en blender og blend det til en ensartet masse

  8. Kom det tilbage i gryden og tilsæt fløde

  9. Smag til med timian og salt og peber 

Konklusion 
Utrolig nem og utrolig billig suppe, som samtidig smager dejligt på en mørk oktoberaften. Suppen har en meget mild smag og går rigtig godt sammen med et stykke groft brød. Velbekomme