søndag den 17. november 2013

Madpandekager af rugbrødsrest

"Sidste opskrift med rugbrødsrest-temaet"

Her slutter dette lille eventyr med fokus på "ingen-madspil", og denne gang blev det til en portion madpandekager med ekstra tryk på mad, da de ikke smager særlig sødt, som pandekager normalt gør, men netop smager af rugbrød.

Små og tykke madpandekager lavet med rugbrødsrester

Pandekage i proces
DU SKAL BRUGE - til 5 stk

2 skriver tørt rugbrød
Kogende vand
1 æg
2 spsk skyr
1 dl mælk
1 dl havregryn
1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  1. Skær rugbrødet ud i små tern og hæld kogende vand over 

  2. Efter 15-20 minutter trækketid hældes vandet fra, og rugbrødet blendes til en mos 

  3. Kom det i en skål pisk det sammen med ægget med et piskeris (ikke en håndmixer)

  4. Bland skyr, mælk og havregryn i skålen

  5. Tilsæt bagepulver til sidst og rør rundt 

  6. Varm en pande op med fedtstof og bag dine pandekager på den traditionelle måde 

    • Disse pandekager er lidt skrøbelige, så hold panden på medium varme og vær forsigtig, når du tager dem af og vender dem 

  7. Server dine madpandekager med en lækker råkost, noget kød eller andet godt. 

Konklusion
Som sagt i fremgangsmåden så er disse pandekager meget skrøbelige og tager lidt tid at stege, da de skal have lidt længere tid og på lavere varme end almindelige pandekager - spørg mig ikke hvorfor. Men bort set fra det så er det en rigtig godt måde at få brugt sit gamle rugbrød på, og det får helt nyt liv på denne måde. Pandekagerne smager meget af rugbrød, og derfor bør de nok ikke serveres med en kugle is. Jeg spiste mine sammen med en grøn salat og en portion af mine kødboller bagt i ovn, og det smagte herligt. 

Så er der serveret